Obiteljski vinogradi i podrum Marijana Arman nalaze se u zapadnom istarskom vinogorju, u neposrednoj blizini Poreča, u općini Vižinada, točnije selu Narduči. Prekrasan pogled na zidine starog Grožnjana, od kojeg nas dijeli samo dolina rijeke Mirne, na čijim se južnim padinama smjestio stalni i nepresušni izvor naše životne i stvaralačke inspiracije ostavit će Vas, vjerujemo bez daha...
Dok časteći nepce kapljicom istarske Malvazije šećete nepreglednim, vijugavim, starim ili tek podignutim vinogradima i maslinicima u daljini nazirući more i Alpe, izgubiti ćete se u dimenziji vremena, slobodni od svakodnevice, briga i gradske vreve.
Ne volimo reći da uzgajamo lozu, već da se međusobno odgajamo i upoznajemo. Mi ne proizvodimo, već živimo vino. Ljubav prema ovoj kulturi je u obiteljsku svijest utkao davnih 1880-tih naš pra-pra djed, zasadivši prvi vinograd. Loza je oduvijek bila temeljem egzistencije naše obitelji, a s vremenom je prerasla u razlog za život. Najveći se preokret dogodio sredinom 1990-tih, u vrijeme takozvanog Vinskog proljeća. Među prvim smo entuzijastima modernizirali svoj podrum i krenuli u suvremenu, kvalitetnu proizvodnju vina. Ta je spoznaja «davala kuraja» i nametala nove izazove jednoj novoj generaciji vinara. Sa generacije na generaciju ( s oca na sina, od nona na unuka) prenosilo se znanje i ljubav prema istrijanskoj zemlji, lozi i vinu; svjesni smo toga danas kada je kvaliteta istarskih vina postala uzorom ostalima. Mislimo da se bavimo najljepšom umjetnošću na svijetu - vinom.
Produžetak naših vinograda čini suvremeno opremljen podrum djelomično ukopan u zemlji. Važna je to stavka u proizvodnji vina, jer ubrano grožđe u vrlo kratkom vremenu dospijeva u podrum na preradu.
Podrum je opremljen suvremenom tehnologijom za kontroliranu fermentaciju bijelih i crvenih mošteva. Nama najdraži je ipak dio s barrique bačvama, tj. barrique-ana u kojoj se njeguju i dozrijevaju kako crvena (Teran, Cabernet sauvignon, Refošk, Merlot) tako i bijela vina( Malvazija, Chardonnay).
Berba kod nas započinje sredinom rujna. Provjere zrelosti grožđa počinju već krajem kolovoza. Kad se utvrdi da je razina šećera i kiselina idealna i da ne varira, kreće se u berbu.
Vjerujemo da je čovjek važna i nezamjenjiva karika u životnom ciklusu loze, pa se stoga i berba odvija ručno. Grožđe se potom u vrlo kratkom razdoblju otprema u podrum na preradu.
Naši se vinogradi prostiru na blagim padinama zapadnog istarskog vinogorja, tik uz dolinu rijeke Mirne. Jugozapadne su ekspozicije, što omogućava maksimalnu osunčanost.
Posebnost ovog lokaliteta u odnosu na neke druge dijelove istarskog vinogorja je, uz mikroklimu i mješavina sivo-bijelih tala, takozvani fliš što utječe na prepoznatljivost naših vina
Užitak vođenih degustacija vina u neposrednoj blizini nastajanja, iz ruku njegova tvorca iskustvo je koje ne smijete propustiti.
Naša se kušaona nalazi u sklopu podruma i može primiti pedeset osoba. Osim vina, domaćeg pršuta i sira ugođaj će upotpuniti ugodni tonovi stogodišnjeg klavira. Degustacije po dogovoru.