Vrhunska istarska vina oplemenjena iskustvom i ljubavlju
Family boutique winery since 1880s

Naša priča

"Ne volimo reći da uzgajamo lozu, već da se međusobno odgajamo i upoznajemo. Mi ne proizvodimo, već ŽIVIMO vino. Mislimo da se bavimo najljepšom umjetnošću na svijetu - vinom."
Marijan Arman

Ljubav prema proizvodnji vina je u svijest obitelji Arman utkao davnih 1880-tih Marijanov pradjed Ivan zasadivši prvi vinograd. Strast prema istarskoj zemlji te znanje o lozi i vinu, prenosilo se sa generacije na generaciju (sa oca na sina, od djeda na unuka..) te je tako vinova loza s vremenom prerasla u razlog za život. Postepeno uvodeći novu tehnologiju i znanja, Marijan je unaprijedio tradicionalni način proizvodnje vina, te se tako sredinom 1990-tih dogodio najveći preokret vinarije. Bilo je to vrijeme takozvanog Vinskog proljeća, kada je vinarija počela nizati značajnije uspjehe na tržištu te je među prvim entuzijastima modernizirala svoj podrum i krenula u suvremenu, kvalitetnu proizvodnju vina. Danas Marijan nastavlja tradiciju zajedno sa kćerima Ines i Ninom, posebnu pažnju posvećujući autohtonim istarskim sortama malvaziji i teranu. 

Vinogradi

Vinogradi obitelji Marijan Armana nalaze se na blagim padinama zapadnog istarskog vinogorja, tik uz dolinu rijeke Mirne…

Blizina turističkog grada Poreča čini ih atraktivnom destinacijom za ljubitelje dobre kapljice.

Jugozapadne su ekspozicije, što omogućava maksimalnu osunčanost. Posebnost ovog lokaliteta u odnosu na neke druge dijelove istarskog vinogorja je, uz mikroklimu, i mješavina sivo-bijelih tala, takozvani fliš, što utječe na prepoznatljivost Arman Marijan vina. Vinogradi se prostiru na površini od 10 ha na kojoj se uzgajaju prvenstveno autohtone sorte Malvazija istarska i Teran, a zatim internacionalne sorte (Chardonnay, Sauvignon blanc, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Syrah i Merlot), kojima lokalni terroir daje novu dimenziju.

Naša vina

Vino se izrađuje s ljubavlju i vještinom u podrumu, ali se proizvodi u vinogradu. U čaši se otkriva, ne odajući svoje tajne.
Molimo vas da odaberete jednu od kategorija vina za više informacija.
BIJELA SVJEŽA BIJELA ODLEŽANA POLUSLATKA VINA PJENUŠAVA VINA CRVENA SVJEŽA CRVENA ODLEŽANA ROSE VINA

Berba

Ovisno o berbi, proizvede se oko 50 000 boca godišnje, koje možete pronaći u vrhunskim domaćim i inozemnim restoranima i specijaliziranim prodavaonicama.

Provjere zrelosti grožđa počinju već krajem kolovoza. Kad se utvrdi da je razina šećera i kiselina idealna i da ne varira, kreće se u berbu. Ovisno o godini, većinom se radi o prvim danima rujna.

Vjerujemo da je čovjek važna i nezamjenjiva karika u životnom ciklusu loze, pa se s toga i berba grožđa odvija s posebnom pažnjom, ručno. Grožđe se potom u vrlo kratkom razdoblju otprema u podrum na preradu.

Podrum

Produžetak Arman vinograda čini suvremeno opremljen vinski podrum, djelomično ukopan u zemlju.

Važna je to stavka u proizvodnji vina, jer ubrano grožđe u vrlo kratkom vremenu dospijeva u podrum na preradu.

Podrum je opremljen suvremenom tehnologijom za kontroliranu fermentaciju bijelih i crvenih mošteva. Posebnu čar ima dio s barrique hrastovim bačvama, tj. barrique-ana, u kojoj se s posebnom pažnjom njeguju i dozrijevaju crvena i bijela vina.

Doživljaj vina

Bitan dio podruma su degustacijska sala i shop, čiji izgled i kapacitet sugeriraju ekskluzivnost vinske ponude. Osim prekrasnog pogleda na vinograde, more i Alpe, otvorena terasa u posjetitelju pobuđuje osjećaj pripadnosti istarskom teritoriju na kojem nastaju vina Arman. 

Užitak vođenih degustacija vina u neposrednoj blizini nastajanja, iz ruku njegova tvorca, iskustvo je koje ne smijete propustiti.  Odaberite jedan od ponuđenih paketa te rezervirajte svoj termin putem formulara ili mailom na info@arman.hr.

Kontaktirajte nas

Kontakt sa vama nam je od izuzetne važnosti

PODRUM, DEGUSTACIJE I SHOP
ARMAN MARIJAN WINES
Vinogradarstvo, vinarstvo i trgovina "Arman"
Narduči 3, 52447 Vižinada - Hrvatska

E-MAIL:
info@arman.hr

TELEFON:
00385 99 685 0498 (HR, EN, IT)
00385 91 169 9929 (HR, EN, IT)