Cuvee Superior

Cuvee Superior

Boja: tamna neprobojna rubinsko crvena sa granatnim odsjajima na rubu

Miris: Miris suhe šljive i kože odmah bogato navire iz čaše, te se nadovezuju note marmelade crnog ribiza. Ozbiljnost i slojevitost ovog vina potvrđuju profinjene note duhana, zatim se nizaju začinske arome popit klinčića, a nakon dužeg dekantiranja veseli nas tamna zrela višnja. Preporuča se dekantiranje od najmanje 2 sata.

Okus: Vino snažno zauzima nepce, a istovremeno je u svim svojim elementima elegantno. Zaobljeno je i toplo, ali u savršenom balansu sa svježinom i finim, zrelim taninima. Zrele šljive su ponovno tu, harmonično se nadovezuje zadimljenost tabakera, barut i crni ribiz. Nakon dužeg vremena sušena korica naranče i začini poput koriandera. Pred ovim vinom je još dug život.

Gourmet: Teleća koljenica sa umakom od crnog vina topila bi se u ustima uz ovaj cuvee, ali lijepo bi se sljubila i tjestenina sa gustim mesnim umacima od boškarina ili divljači. Svakako bogat začinima. Isto tako pačja prsa u vinskom umaku dobra su pratnja.

Godište: 2015. Kategorija: Vrhunsko suho crveno vino Grožđe: Teran, Merlot, Cabernet Sauvignon Regija: Zapadno istarsko vinogorje Vinograd: Narduči, Vižinada Položaj vinograda: jugo-zapad Sastav tla: sivo-bijeli fliš Uzgojni oblik: jednokraki Guyot Berba: Ručna Dozrijevanje: 24 mjeseca u barrique bačvama Alkohol: 13.9 % Serviranje: 18 -20 °C Zapremnina boce: 1.5 lit Online shop