Muškat (Muškatel)

Muškat (Muškatel)

Boja: Bogata, puna zlatno žuta boja

Miris: Mirisanje čaše muškata podariti će vam pregršt zrelog voća i buket rascvalih ruža, tako tipičnih za ovo vino. Jasnoća i finoća mirisa je izazovna. Otvara se prvo zrela kruška, potom primjese marcipana i na kraju zrela dunja.

Okus: Oblo, meko i skladno se doima ovaj balans između tople voćnosti i postojane, a umjerene svježine, koju podupire tipična mineralnost tla. Ovo je zrelo i bogato vino, gotovo meditativno, koje krasi nježno gorki finiš na badem.

Gourmet: Sljubiti će se sa mekim, zrelim sirevima sa suhim bademima i medom. Lijepo se slaže s kolačima od suhog voća, suhim istarskim keksima, kroštulama i breskvicama ili voćnom salatom. Voćne torte ili rožata svakako će se sljubiti, ali naročito preporučamo sladoled od vanilije s tartufima i medom, ili pak kravlju skutu s tartufima i medom na putu prema vrhuncima uživanja.

Godište: 2020 Kategorija: Kvalitetno poluslatko bijelo vino Grožđe: Muškat Regija: Zapadno istarsko vinogorje Vinograd: Narduči, Vižinada Položaj vinograda: jugo-zapad Sastav tla: sivo-bijeli fliš Uzgojni oblik: jednokraki Guyot Berba: Ručna Dozrijevanje: u inox tankovima  Alkohol: 12% Serviranje: 10-12℃ Zapremnina boce: 0,5 lit Online shop